DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Kunt u snel zien wat uw winstmarges zijn? Waar kunt u 'schuiven'?

Ik wil een arrangement aanbieden, maar wat is de beste prijs?

Vul het aantal gasten en de tijden in, en Party-Calc ...

DEMO versie bestellen

Eerst eens uitproberen? Dat kan!

Na het klikken op de link onderaan deze pagina kunt de demoversie van het event calculatie programma PartyCalc gratis downloaden. Met deze versie kunt u een goede indruk krijgen over de mogelijkheden van PartyCalc in uw bedrijf.

 

DEMO

In deze versie zijn de meest essentiële invulvelden uitgeschakeld, zoals de verkoopprijzen. Alles wat rood is, kan in de echte versie uiteraard wel worden gewijzigd, maar in deze demoversie niet.

Om de mogelijkheden en functies te kunnen ontdekken, is elke eerste regel van elk onderdeel wèl volledig bruikbaar. Wij hebben PartyCalc voorzien van demoproducten. Deze kunt u in de echte versie aanpassen naar uw eigen producten, prijzen, en productgroepen.

 

INTERESSANTE AANDACHTSPUNTEN

In het personeelscherm kunt u het benodigd personeel automatisch laten berekenen, door in het roze vak een personeelgroep op ‘ja’ te zetten. Het personeel aantal veranderd wanneer er meer of minder gasten zijn. In het gele vak kunt u handmatig het personeel invullen. Dit verandert niet wanneer er meer of minder gasten zijn.

In het hoofdscherm staan commissies ingevuld bij “commissie aan locatie”. Dit heeft gevolgen voor uw winst. (Immers, u moet commissie betalen, dus minder winst). Dit ziet u vooral terug in het scherm F & B, in de kolom “te betalen commissie”. U kunt de commissies op nul zetten, waardoor er geen commissie berekend zal worden.

In het scherm materialen; let vooral eens op het blok ‘Meubilair’. Hier wordt aan de hand van het aantal gasten berekend hoeveel tafels en stoelen en dergelijke benodigd zijn (zie ‘Stoelen’ en ‘dinertafel’). Maar ook hier kunt u handmatig een aantal invullen, welke niet wijzigt na het veranderen van het aantal gasten. (zie ‘podium’)

Het scherm ‘Prijs-overzicht’ is het gedeelte wat u kunt gebruiken in de offerte naar uw klant.

Het scherm ‘Intern overzicht’ geeft een financieel overzicht voor uw sales afdeling. Let daarbij vooral ook op de module ‘Arrangementberekening’. Een handige tool om een goede arrangementsprijs/entreeprijs te bepalen voor uw evenement.

Het scherm ‘Samenvatting’ produceert een print-out voor uw personeel of voor uw klant. Na het klikken op één van de knoppen wordt het pas duidelijk wat dit scherm doet.

In het hoofdscherm staat bovenin een keuzeknop; volledig modus of klant-modus. In de klant-modus kunt u samen met uw klant PartyCalc invullen, zonder dat zij de inkoopprijzen zien. Samen met uw klant heeft u dan een direct overzicht over de eventuele kosten. Wanneer de klant weer vertrokken is, zet u de volledige modus weer aan, en u heeft het complete overzicht in beeld.

 

Wat heeft u nodig? Lees eerst dit!

excel programParty-Calc is geschreven en geprogrammeerd in Excel 2007 van Microsoft Office.

De minimale eisen zijn:

Microsoft Excel 2007 - Met service pack 3 geïnstalleerd!
Microsoft Excel 2010
Microsoft Excel 2011 (Apple Mac)
Microsoft Excel 2013

Wat werkt NIET:
Excel 2005 of eerdere versies werken niet, door de beperkte mogelijkheden van die versies.
Alternatieve programma's zoals bijvoorbeeld Calc van Open Office of Numbers (van Apple's office programma works) werken helaas ook niet. Ondanks dat deze vaak wel de Excel files kunnen inlezen.

Dit komt door het veelvuldig gebruik van de programmeertaal Microsoft's Visual Basic in Party-Calc. Zonder visual basic werkt Party-Calc niet correct. U krijgt onjuiste bedragen te zien in de schermen, en lijst- en printerfuncties werken ook niet.

Service Pack 3 voor Excel 2007 nodig?
Dit kunt u controleren door uw excel programma te openen. Klik dan op de ronde windowstoets. Ga naar 'informatiebronnen'. Bij ziet u bij 'Info over Microsoft Office Excel 2007" het volgende staan:
Microsoft Office Excel 2007 (een buildnummer) SP1 (of SP2, of SP3).
Indien u SP1 of SP2 heeft, dan kunt u een gratis update naar SP3 verkrijgen via: <Update naar SP3>.
Let op: Dit geldt alleen voor orginele office versies met een geldige licentie. (Dus geen 'gekraakte' versies.)

 

Hier de download link:  demo-versie.
Het betreft een .ZIP bestand die u moet uitpakken, met daarin: PartyCalc-DEMO.xlms en LEES-MIJ-EERST.pdf

U kunt daarna hier starten: <START>  (U kunt eventueel stap 1 tot 3 overslaan.)